RELATS I CURIOSITATS: l'ànec mandarí del riu Ges a Torelló



El mes de gener de l'any 2011 la societat ocellaire de Torelló va localitzar al pas del riu pel municipi un exemplar d'una espècie d'ànec molt poc freqüent: un ànec mandarí. 

Fins i tot l'Ajuntament de Torelló va fer una nota de premsa que deia:

"Dins la campanya de seguiment d’aus al riu Ges que porten a terme els membres de la Societat Ocellaire de Torelló, recentment han tingut ocasió de localitzar un exemplar d’una espècie de gran interès ornitològic per la seva poca freqüència en aquestes contrades. Es tracta d’un ànec mandarí, que l'ornitòleg membre de la Societat Ocellaire, Toni Ureña, va localitzar al riu Ges el passat 23 de gener.

Aquest exemplar d’ànec mandarí va ser avistat a la zona de la passarel·la del costat del Mercat Municipal, on encara se’l pot veure en companyia d’altres exemplars d’ànec de coll-verd.

Tal com delata el seu plomatge, es tracta d’un individu mascle, per bé que alguns veïns –en un extrem per confirmar- afirmen que també hi ha una femella de la mateixa espècie.

L’ànec mandarí és originari d’Àsia, tot i que el segle passat va ser introduït a Europa, principalment al Regne Unit. També hi ha una petita població reproductora a Dinamarca, Països Baixos i Alemanya. Aquest tipus d’ànec és sedentari però hi ha exemplars que migren.

Tot i que no és gens habitual, en aquestes migracions poden arribar fins a Catalunya. Es calcula que la població mundial d’aquesta espècie és d’uns 65.000 exemplars."

S'hi va estar una bona colla de dies: les imatges són del dia 6 de febrer.













1 comentari:

Anònim ha dit...

boniques les fotos, salutacions desde Torelló