ARBRES MONUMENTALS: el Roure gran del Prat de Dalt, a Llaés


Nom comú: Roure
Nom científic: Quercus pubescens
Característiques tècniques: enllaç a Vikipèdia

Perímetre tronc a una alçada aprox. d'1,30 metres: 
4 metres i 40 centímetres.

Coordenades UTM:
Zona: 31T
X: 437383
Y: 4667099

Altitud:
927 metres.

Terme Municipal:
Ripoll, veinat de Llaés

Ubicació:
a prop de la casa de pagès la Vila de Llaés. A tocar el Prat de Dalt. 
Tres són els exemplars d'arbres que podem trobar propers en aquest lloc: l'alzina bessona, l'alzina grossa i el roure gran.
Val a dir que també tenim propera una roureda amb un bon nombre d'exemplars destacables.

Per arribar-hi, hem d'agafar la carretera que va de Santa Maria de Besora cap a Llaés. La pista és accessible per a tot tipus de vehicles.
Haurem d'anar seguint fins a trobar, aproximadament a uns 7 km., en una gran clariana i majestuosament enfilat al nostre davant el castell de Llaés. A la nostra esquerra ens quedarà la casa de pagès la Vila de Llaés. 
Seguirem per la carretera fins a trobar a pocs metres, i a la nostra esquerra, el desviament amb l'indicador cap a la casa de pagès la Vila de Llaés. Aparcarem el cotxe allà mateix.

Aquest exemplar de roure queda una mica amagat. Quan haguem deixat el cotxe seguirem caminant durant uns 150 metres per la mateixa carretera en el mateix sentit Llaés que portàvem. 
Al començament d'una recta, i a la dreta, trobarem un pal d'electricitat de formigó. Aquest és el punt de referència. Allà mateix ens ficarem al bosc on el trobarem a uns 3 metres endins, envoltat de boixos.















Ubicació en el mapa: