Caminada tardor 2016: Llaés, la darrera carlinada






Des de l'ADET i el Parc del Castell de Montesquiu, hem preparat de forma conjunta un nou recorregut de tardor.

En una caminada amb un traçat no massa exigent hem aconseguit reunir una bona colla d'al·licients en un entorn únic: Llaés. 

Des de corriols enmig de la vegetació amb la troballa de dues fonts recuperades recentment, una bona colla d'arbres monumentals -algun d'ells d'una espectacularitat única-, dues grans cases pairals amb molta història, una capella del segle XVIII, la visita a un castell (per confirmar), una antiga i enrunada casa de pagès on encara hi queda intacte el forn de pa, un panteó amb una història de la darrera carlinada que explicarem, les restes d'una teuleria...
Vaja! un munt de coses molt i molt interesants.

Com bé sabeu la nostra aposta és caminar, però ens interessa molt explicar, saber i conèixer sobre el territori per on ens mourem. En aquesta ocasió, la temàtica central anirà sobre la darrera carlinada. Com sempre, ens acompanyaran tècnics que ens ho explicaran. Tenim confirmada la presència de l'historiador ripollès Agustí Dalmau. En Pasqual Bernat ens farà com sempre les explicacions sobre la vegetació. 

En aquesta ocasió hem buscat un traçat que no presenta cap mena de dificultat. No cal estar preparat de manera especial, però tampoc és una passejada. El recorregut ja ho diu tot: són 7,5 km. 

Us convidem a venir. Els al·licients són importants: paisatge, natura i història. De ben segur que no quedareu decebuts.  

Data:
13 de novembre 2016

Lloc de trobada: 
davant l'església de Santa Maria de Besora. No cal inscripció prèvia.

Hora de trobada:
8:30 h.

Mirarem de ser puntuals. Des de Santa Maria de Besora ens dirigirem en cotxe per la pista que marxa cap a Llaés. Trobarem el desviament just a la sortida del poble, a mà esquerra. 
Seguirem en cotxe per una pista apte per a tot tipus de vehicle durant uns 7 kms., fins arribar a l'hostal la Serra de Llaés. Allà deixarem els cotxes per començar de manera puntual la caminada a les 9:00 h.

És important saber que el recorregut no està senyalitzat. Per tant, i sobretot durant la primera part del  mateix, és imprescindible anar ben junts tota l'estona. 

Distància recorregut:
7,5 kms.

Temps estimat:
entre 4 i 4,15 hores. (no per la distància, si no per les explicacions que es faran al llarg del recorregut)