La gran nevada a Milany

 

Les informacions d'aquests darrers dies ja parlaven d'una gran nevada a les parts altes del Vidranès. I, efectivament, aquest diumenge ho hem pogut comprovar de manera directa. Cal reconèixer que no anàvem gaire preparats per caminar amb neu, però és que tampoc ens imaginàvem trobar la que hi ha. 

La idea era arribar des del Barretó, i pel coll de Forn, fins a la bauma del Gitano, a dalt la riera de Milany. Si les glaçades havien sigut importants durant una bona colla de dies, el salt d'aigua glaçat de més de 25 metres que hi podem trobar és dels més agraïts. L'alta raconada on es troba és molt obaga i l'entorn, feréstec. 

Arribar-hi, i tornar, ha sigut molt feixuc. D'entrada, en cotxe ja no hem pogut passar de la casa de pagès del Barretó, l'alçària de la neu no ens ho ha permès. Ahir un tot terreny que volia anar a la casa de Milany hi va quedar encallat. En Manel del Barretó el va tenir que estirar amb el tractor. 

Ha tocat continuar, doncs, a peu. Efectivament, cap vehicle ha sigut capaç de passar del Barretó. Les traces de les petjades que ahir van deixar en Planas de Vidrà han sigut les nostres guies d'avui. Sort n'hem tingut!!! sense elles no sé si haguéssim estat capaços d'arribar al salt. L'alçària de la neu era important, d'entre 25 i 40 centímetres. 

Ha valgut la pena. La característica gran columna de gel de la part alta del salt estava formada. Espectacular!.

coll del Barretó


coll de Forn


camí de la riera de Milany


pujant cap al salt








el salt de la bauma del Gitano


























de baixada per la pista del castell de Milany


l'alçària de la neu ha fet molt feixuga la tornada












casa de pagès de Milany