Caminada Albert Oliveras i Folch, l'any 1928

Font:
Fons Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya.
Es tracta d'una seqüència de 14 imatges -amb placa de vidre estereoscòpica- identificades totes elles el mateix dia: el 18 de novembre de l'any 1928.

Autor:
El Sr. Albert Oliveras i Folch (1900-1989)
Fou un empresari  afeccionat a la muntanya i a la fotografia que va dur a terme una notable activitat dins la secció de muntanya del Centre Excursionista de Catalunya. Nascut a Montevideo, va fugir a Sud-Amèrica en començar la Guerra Civil espanyola i va tornar a Catalunya ja durant la dictadura franquista. A partir d'aquest moment i fins la seva mort, va realitzar diversos viatges a l'Uruguai i a l'Argentina durant els mesos d'hivern al nostre hemisferi. Com a membre del CEC destaquen les seves publicacions al Butlletí i les conferències que va realitzar, activitats relacionades exclusivament amb la muntanya i l'esquí. La seva producció té un contingut acord amb la seva passió per l'alta muntanya, per la qual cosa les imatges són majoritàriament d'aquesta temàtica. Cal fer notar que no es limiten a aspectes paisatgístics, sinó que serveixen de referència per conèixer l'evolució de l'escalada i l'esquí durant el primer terç del segle XX. Complementàriament, hi ha una petita sèrie d'imatges sobre els fets d'octubre de 1934 i un extens conjunt sobre l'Argentina i l'Uruguai. En el seu testament l'autor llegava el fons a l'AFCEC, de manera que va ingressar l'any 1989. Està compost, aproximadament, per 5.000 plaques negatives de vidre de 6x13 cm estereoscòpiques, 5.000 positius en plaques de vidre de 6x13 cm estereoscòpic, 3.500 negatius de nitrat de cel.lulosa 6x13 cm estereoscòpics, 22.000 imatges en negatius de 35 mm, i uns 180 esplèndids àlbums amb positius de gelatina i plata sobre paper.

Recorregut caminada:
Es tracta d'una travessa per Bellmunt. Semblaria per les imatges que la mateixa es va iniciar passant per Sant Vicenç de Torelló, Santuari de Bellmunt i baixada en direcció a Sant Quirze de Besora.
També podriem deduïr que l'aproximació es va fer en tren. 

El recorregut previsible hauria estat:
Sant Vicenç de Torelló, Sant Pere de Torelló, Santuari de Bellmunt -pel camí vell-, Casa pagès El Boscatell, i en direcció directa cap a Sant Quirze de Besora.
Es respecten els literals que porten incorporats cada fotografia.

Roures a Sant Vicenç de Torelló

Santuari de Nostre senyora de Bellpuig (Bellmunt) i Sant Vicenç de Torelló

Roures de Sant Vicenç de Torelló

Dones rentant la roba en uns safareigs públics de Sant Vicenç de Torelló

Casa de Sant Pere de Torelló

Retrat d'una dona amb un grup de nens saltant a la corda

El Padronet de Sant Pere entre els arbres

El Padronet de Sant Pere i el poble de Sant Pere de Torelló entre els arbres

El Santuari de Bellmunt

Exvots al Santuari de Bellmunt

Exvots al Santuari de Bellmunt

Mas el Moscatel (Boscatell) als voltants de Sant Quirze

Mas el Moscatel (Boscatell) als voltants de Sant Quirze

Alpinistes baixant del Santuari de Bellmunt a Sant Quirze