ARBRES MONUMENTALS: el Faig de la Font de l'Obi


Nom comú: Faig
Nom científic: Fagus sylvatica

Característiques tècniques:enllaç a Vikipèdia

Perímetre tronc a una alçada aprox. d'1,30 metres: 
5 metres i 10 centímetres.

Coordenades UTM:
Zona: 31T
X: 440426
Y: 4668169

Terme Municipal:
Vidrà

Altitud
1.415 metres.

Ubicació:
Tal com la seva altitud indica aquest faig queda força enlairat. I arribar-hi comporta fer una petita caminada, en aquest cas, una bonica i agraïda caminada.
Voldria destacar que quan hi vaig arribar, l'entorn que hi vaig trobar em va sorprendre gratament. No m'ho esperava. Realment em va captivar doncs les vistes són espectaculars.
El faig impressiona per la seva magnificència. Ple de vida, queda mig solitari en la pendent d'unes precioses clarianes, just a sobre la font de l'Obi. L'aigua surt d'un forat del seu interior, enmig de les seves arrels.
Tot plegat conforma un entorn de postal.

En aquest cas, l'accès es va fer des de la carretera de Sant Quirze de Besora a Vidrà. A uns 2,5 quilòmetres passat el poble de Santa Maria de Besora trobem a l'esquerra un desviament que ens portarà per una ample pista cap a les cases de pagès, primer del Barretó, i desprès de Milany. Malauradament la pista no presenta unes bones condicions per a un turisme.
Es deixa el cotxe passada la casa del Barretó, al coll del Forn. A peu ens arribarem fins a la casa de Milany, des d'on ens enfilarem de dret en sentit nordoest per unes planes que hi trobem -val a dir que el camí no està gens ben dibuixat-, fins arribar a una bassa d'aigua pel bestiar. Seguirem, ara ja planejant, per la llarga raconada que hi trobem. Al final de la mateixa, enmig de l'ample clariana que se'ns obre va apareixent a la nostre dreta, mig solitari, el faig.
Des del pla del coll del Forn hi haurem arribat en menys d'una hora.










Ubicació en el mapa: