Camil José Guiu: any 1971, excursió a Santa Magdalena del Mont


Font: 
Dins l'extraordinari Fons Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya.
Es tracta d'un bonic i extens document gràfic de 13 fotografies relacionades amb una caminada que sota el títol "Excursió a Santa Magdalena del Mont" van fer, enmig d'una gran nevada, el Sr. Camil José i Guiu i els seus acompanyants el dia 31 de gener de l'any 1971.

Es tracta d'un excepcional reportatge d'uns indrets magnífics, amb detall de com era aleshores el paisatge de Santa Magdalena del Mont i els seus voltants.

Autor:
Camil José i Guiu (1938-1991). Soci del Centre Excursionista de Catalunya, fou un excursionista que va recórrer abastament la geografia catalana amb una regularitat envejable i també els Alps. En els anys 1980 va realitzar la travessa del Pirineu des del Cantàbric a la Mediterrània. Treballador de la banca, sentia una notable afecció per la fotografia, de manera que va enregistrar amb absoluta precisió els itineraris realitzats al llarg de la seva vida. Va publicar diversos itineraris per Catalunya i el País Valencià a la revista Muntanya del CEC i també al butlletí del Centre Excursionista els Blaus, del qual també era soci. En una de les seves sortides va patir un accident mortal. El seu fons està compost per unes 35.000 diapositives de 35 mm generalment de la marca Kodakchrome. El conjunt, que comença l'any 1969, mostra multitud d'indrets de Catalunya i València i Mallorca així com algunes zones dels Alps. En el marc de totes elles l'autor anotà molta informació sobre les imatges. En general indica on van ser efectuades i, en el cas dels pics, la seva alçada. Pel que fa al seu contingut, aquest acostuma a ser paisatgístic, incloent-hi habitualment edificacions rurals o històriques i els companys de les sortides.
(Font de la biografia: Centre Excursionista de Catalunya)

Recorregut caminada:
La descripció que ha deixat escrita el Sr. José del recorregut que va fer és:
Sant Privat d'en Bas, Plans del Salt de Sallent, Santa Magdalena del Mont, Santuari de les Olletes, Sant Privat d'en Bas.

Es manté a cada imatge la descripció que porta incorporada:

El salt de Sallent nevat

Refugi de muntanya al Salt de Sallent tot nevat

Esvoranc del Salt de Sallent des dels plans

Grup d'excursionistes de camí de Santa Magdalena del Mont entre la nevada

Santuari de Santa Magdalena del Mont, tot nevat

Santuari de Santa Magdalena del Mont, tot nevat

Un home assegut davant el Santuari de Santa Magdalena del Mont

Detall de la façana de Santa Magdalena del Mont

Grup d'excursionistes asseguts davant del Santuari de Santa Magdalena del Mont

Grup d'excursionistes davant la porta del Santuari de les Olletes

Grup d'excursionistes a Santa Magdalena del Mont i les Agulles al fons

Excursionistes arribant  Sant Privat d'en Bas

Vista de Sant Privat d'en Bas