EL RACÓ DEL COL·LECCIONISME: Torelló, col·lecció de postals San Feliu de Torelló, Tip. ModolellEs tracta d'una col·lecció de postals numerades sota la denominació San Feliu de Torelló i S. Vicente de Torelló editades per Tip. Modolell. 
Les que estan circulades, hi ha anotat l'any 1905.

Voldria aprofitar per explicar un fet que m'ha cridat molt l'atenció: a mida que vas trobant postals antigues, destaca el fet que n'hi ha moltes que estan escrites a la part del davant. A sobre mateix, al costat o als voltants de la pròpia fotografia.
Bé, si us fixeu en el revers de les postals d'aquesta col·lecció s'hi pot llegir "en este lado se escribe solamente la dirección", i l'espai per escriure l'adreça d'enviament ocupa tot el revers.
Per tant, si al revers només s'hi podia escriure l'adreça, on s'escrivia el missatge de la postal?, doncs al davant. No quedava altre lloc.

Aquests tipus de postals s'anomenen postals sense partir. 

Se sap que l'any 1906 aquesta particularitat va quedar regulada, doncs seguint l'ordre de les "Unión Postal Universal" s'establí que les postals en el revers fossin partides, al costat dret aniria l'adreça i a l'esquerra, el text. 

Aquest fet marca una certa cronologia en les postals antigues.

Curiosa la imatge de la postal del campanar -encara sense rellotge- amb el que ara és la plaça Nova quan aleshores encara era un simple camp o una plana.


- DETALL EXPOSICIÓ VISTA COLLAGE

- DETALL EXPOSICIÓ VISTA INDIVIDUALITZADA -davant i darrere-
(per veure l'escrit de cada postal, cal fer córrer cap a l'esquerra la pestanya central que queda a la dreta de cada imatge)