BENVINGUDA AL BLOC: PRESENTACIÓ I DEDICATÒRIA


La fageda de la Grevolosa, a la tardor.

us convido a conèixer l'entorn de la vall del riu Ges, a la comarca d'Osona: les serres de Bellmunt, Curull, Puigsacalm, Capdegès... plenes d'agraïts racons, itineraris i senders que són un regal per als sentits: el Santuari de Bellmunt, Forat Micó, el Pic de l'Àliga, Font Tornadissa, la fageda de la Grevolosa... ens ompliran els ulls de colors i l'ànima de sensacions.

I és que quan hom fa senderisme pel costat de casa, moltes vegades no se n'adona de tot el que va trobant pel camí. I si aquesta afició s'accentua, vas descobrint cada dia que surts, racons, cases de pagès, arbres, nous camins i corriols que fan que, de mica en mica, estimis d'una manera especial aquest entorn.
I quan la satisfacció de poder gaudir d'aquestes estones ja és plena, hom s'acaba considerant afortunat i privilegiat, i amb tota la il·lusió de continuar amb la descoberta. Paisatges canviants, llum que transforma el mateix racó en un de diferent, calor, fred, boira i la pluja, que tot ho fa net... El cicle vital de la natura en el seu estat pur.

Totes aquestes sensacions, fruit de recórrer aquests paratges d'aquest país tan nostre, no us les puc explicar perquè d'això, no en sé. Les heu de viure i sentir. Però amb la idea de compartir tots aquests itineraris i racons, he creat aquest bloc en què procuro deixar constància de tot el que he anat coneixent i aprenent. Us engresco a ser-hi.

No puc deixar sense esmentar l'agradable company amb qui comparteixo aquestes sortides: l'Enric Casanova, el meu cunyat.


Antoni Prat i Puig
curiós del territori

cim del Puigsacalm

DEDICATÒRIA:

a qui més estimo: les meves filles Laia i Mireia.