RELATS I CURIOSITATS: Bellmunt a l'agost, la posta de sol dins l'enforcadura del Pedraforca


Força havia sentit explicar sobre la curiositat que es produeix cada mes d'agost referent a la posta de sol que des de dalt el Santuari de Bellmunt es pot veure.
Concretament que el sol cau just dins l'enforcadura del Pedraforca, i que el dia indicat era sempre el mateix: el 15 d'agost.

Però també havia escoltat certa controvèrsia respecta a la data en concret. Alguns em deien que no era exactament el dia 15: que si el 16..., que si el 17...

Per tant, la millor manera de saber-ho era anar-ho a comprovar. I aquest és el relat de la meva experiència de l'agost 2014:

El primer capvespre que hi vaig pujar va ser el dia 14. El cel tot i estar força ennuvolat va deixar unes imatges espectaculars. Això sí, es pot comprovar com el 14 el sol no va caure dins l'enforcadura:








Per tan, va quedar clar que el dia 14 no era. A més, el punt on es va amagar quedava força a la dreta de l'enforcadura. Això feia pensar que la data del dia 15 segurament tampoc seria la correcta. En un dia el moviment del sol -o de la terra, que ja no sé ben bé qui és el que es mou!- no podia ser tant important...

Tocava veure què passava els dies següents. 

Doncs res..., ni el 15 ni el 16 es va poder veure cap posta de sol. Durant aquests dos dies seguits el cel estava completament ennuvolat, i per tant cap posta de sol es va poder contemplar. 

I va arribat el dia 17. A diferència dels dos anteriors, en aquest sí que el temps acompanyava doncs el cel estava completament serè, sense cap núvol!

Aquesta és la sequència de les imatges:






aquesta fotografia es va publicar a l'espai el Temps de TV3, dins el Telenotícites migdia del dia 18/8/2014


veient les imatges, doncs, queda clar que el dia en que des de Bellmunt el sol es pon just al mig de l'enforcadura del Pedraforca és el 17 d'agost, almenys pel que fa a l'any 2014.

1 comentari:

Susanna Ginesta Coll ha dit...

Des del Coll de Vidrà es veu així el 21 d'agost, tinc foto de fa 4 anys, els tres últims ha estat núvol. A la primavera la meva padrina em diu que és el 23 d'abril