LA NATURA EN EL SEU ESTAT PUR: El boix grèvol florit


Recordeu aquell anunci que fa poc feien per la tele on es demanava què faries si et toqués la Primitiva, i tothom contestava: pfffff!?, doncs l'espectacle de natura amb el boix grèvol florit d'aquest matí de tardor a la obaga de Freixeneda, a Collfred, ha sigut el mateix: pfffff!!!... una meravella. 

Amb tots els faigs despullats de fulles, hem trobat tota la obaga farcida de boix grèvol. Amb la particularitat que la gran majoria florits, plens de boles vermelles. Un esclat de natura d'una bellesa espectacular.   

Hem començat el dia amb pluja. Ràpidament però han anat sortint clarianes. Curiós que a l'hora d'esmorzar, al Mir, plovia i feia sol.
I com no podia ser d'altre manera, quan ha parat de ploure ha sortit l'arc de Sant Martí, que a més, ens ha obsequiat amb un doble arc:


I el paisatge fins a Vidrà, molt bonic. Avui els roures amb les fulles torrades donaven un aire de tardor amb tot el seu esplendor, que curiosament contrastava amb el verd dels prats per les darreres pluges:





I l'espectacle del boix grèvol. Mai n'havia vist tants i tants, tota una gran obaga plena i plena de boix grèvol, i a més florits a l'hora.